Werkwijze

Je maakt je zorgen om het gedrag van je kind. Je ziet dat ze niet lekker in haar vel zit, maar je kan er de vinger niet op leggen waarom. Het maakt je verdrietig,het doet je pijn en je voelt soms schaamte. Je wilt zo graag begrijpen wat er aan de hand is en je kind helpen, maar hoe?

Herken je dit?

Je kind komt met een vermoeide verdrietige blik  uit school. Bij het zien van jou komt er een glimlach op haar gezicht en krijg je een dikke knuffel. Thuis gekomen, pak je wat drinken en wat lekkers. Je vraagt hoe haar dag was. Dan komen de tranen van verdriet. ik was weer het laatste klaar met mijn werk en had veel fouten. Ik kan niks, ik leer het toch nooit! Iedereen is veel beter dan ik! Ze duwt de stoel naar achter en stampt huilend naar boven. Je voelt je radeloos, waar komt dit gedrag vandaan en hoe kan ik haar helpen?

Jullie zijn samen een spelletje aan het doen en lukt haar niet om te winnen ze smijt het spel van de tafel en loopt boos weg. Ze voelt zich niet goed genoeg. Het geeft je naar gevoel, waarom wil ze altijd de beste zijn?

Als je kind zit te schrijven vraagt ze wel 10 keer aan jou de bevestiging of het wel goed is. Er mag geen fout in zitten. Het moet perfect. Het maakt jouw onzeker, heb ik hier een aandeel in? Is het mijn schuld dat ze de lat zo hoog legt?

Kiezen is moeilijk bij je kind, welke kleding trek ik vandaag, welk snoepje pak ik, welke kleurplaat kies ik uit. Het eeuwig twijfelen maakt je bang, een angstig gevoel voor de toekomst bekruipt je. Hoe kan ze ooit op haar eigen benen staan als ze geen keuzes durft te maken?

Je kind vind het fijn om een bevestiging krijgen. Ze wil het graag voor iedereen goed doen. Aan de ene kant een mooie eigenschap dat ze rekening houd met anderen, maar jij weet dat ze dit in de toekomst niet vol gaat houden en er aan onderdoor gaat. Het maakt je verdrietig, waarom is ze zo onzeker?

Slapen is vaak een probleem, of het inslapen gaat niet goed of ze wordt vaak wakker in de nacht, uitslapen is er al helemaal niet bij. Je ziet dat ze niet uitgerust wakker wordt en dat het haar veel energie kost de rest van de dag. Je zit met je handen in het haar, je wilt haar zo graag helpen maar hoe?

Je hoort vaak “mam ik heb buikpijn”, Je weet inmiddels dat er medisch gezien niets aan de hand is, maar waar komt die buikpijn dan vandaan? Je voelt je wanhopig, als de dokter niets voor je kan doen wie dan wel?

Je merkt dat jou lontje steeds korter wordt, je sneller gefrustreerd raakt waardoor je vaak bozer reageert dan je eigenlijk zou willen. Omdat je het gewoonweg ook even niet meer weet. Je voelt je tekortschieten als ouder en je eigenwaarde daalt steeds verder.

Hoe zou het voor je zijn als…

Je kind vrolijk uit school komt en glunderend verteld wat ze allemaal gedaan heeft. Dat ze vol trots en zelfvertrouwen aan de keukentafel zit te kleuren en schrijven. Makkelijker contact maakt met anderen. Dat ze niet meer onzeker is  en vertrouwt op haar eigen kunnen. Ze lekker in haar vel zit en goed slaapt. Het voor jouw duidelijk is waarom ze dit gedrag vertoont zodat je er ook beter mee om kan gaan. Er last van je schouder afvalt omdat je haar nu eindelijk begrijpt en kan helpen waar nodig.

Dat mogelijk is als…

Je vertrouwt op je intuïtie, omdat je voelt dat het gedrag wat je bij je kind ziet niet zomaar weggaat, en hulp durft te vragen. En nee, je hoeft je niet te schamen als je hulp vraagt. Het is het mooiste wat je als ouder kunt doen uit liefde voor je kind. De hulp geven die het kind nodig heeft. Samen gaan we onderzoeken waar het vandaan komt wat ze zien en hoe we het kunnen veranderen. Je bereid bent om als ouder ook met jezelf aan de slag te gaan indien dit nodig is.

Behandeltraject, weer lekker in jullie vel in 84 dagen?

Deze 84 dagen ga ik samen met jouw en je kind aan de slag. Waardoor is zij onzeker en gelooft ze niet in haar eigen kunnen? Wat is de oorzaak van haar slaapproblemen? Waarom legt ze de lat zo hoog? We gaan kijken wat zij nodig heeft om dit te doorbreken. Dit is bij iedereen verschillend. Elke behandeling duurt gem. 1 uur en vind 1 keer in de 4 weken plaats. Tussen de behandelingen door hebben we telefonisch contact om te bespreken hoe het gaat.

Aan het einde van het traject:

 • Voelt jouw kind zich sterker omdat ze weet hoe ze moet handelen in bepaalde situaties.
 • Slaapt je kind beter omdat ze lekker in haar vel zit en niet meer “druk” in het hoofd is.
 • Heb jij weer een kind dat lekker in haar vel zit en weer geniet van de dagelijkse dingen.
 • Is jouw kind minder vermoeid na een schooldag omdat ze vertrouwd op haar eigen kunnen en meer zelfvertrouwen heeft. Het kost haar minder energie omdat ze haar eigen weg bewandelt en zich niet meet aan een ander.
 • Heb jij als ouder inzicht gekregen waarom je kind bepaald gedrag vertoont en weet je hoe je erop kunt reageren.
 • Ben jij als ouder weer blij met jezelf omdat je deze stap genomen hebt en er een last van je schouder afvalt.
 • Heb jij weer meer energie om dingen te gaan ondernemen en je zelfvertrouwen is gegroeid.

Klaar om aan de slag te gaan?

Wil jij dat je kind lekker in haar vel zit, vertrouwen heeft in zichzelf en vooral houdt van zichzelf. Jij als moeder je geen zorgen hoeft te maken over je kind omdat je weet dat ze sterk in haar schoenen staat en bewuste keuzes kan maken. Vul dan nu het contact formulier in en we gaan snel aan de slag.

Jullie investering

Gaan we samen aan de slag? jullie investering is € 210,-  of in drie termijnen van €80,-
Bij dit tarief zit alles inbegrepen:

 • Intake gesprek
 • 3 sessies van een uur
 • tussentijdse evaluatiemomenten
 • tussentijds mail- en telefoon contact
 • tussentijdse begeleiding
 • Tips en adviezen voor kind en ouder

Gratis kennismakingsgesprek

Voordat we een traject starten, vind ik het fijn om jouw/jullie eerst te ontmoeten en kennis te maken. Zo kunnen we kijken of er een wederzijdse klik is om samen aan de slag te gaan. In dit (gratis) kennismakingsgesprek van een half uur bespreken we waar jij als ouder tegen aan loopt met de ontwikkeling of het gedrag van je kind. We bespreken de mogelijkheden en er is natuurlijk ruimte om vragen te stellen.

Veelgestelde vragen

Vraag: Waarom een vooraf vastgesteld aantal behandelingen en geen losse behandelingen?

Antwoord: Losse behandelingen is mogelijk maar mijn advies is om een traject in te gaan. Ik heb gemerkt dat alleen een aantal behandelingen helpen bij het komen tot een succesvol resultaat. Het geeft duidelijkheid en daarmee rust omdat jij en je kind weet wat er gaat komen. Met 1 behandeling kom je vaak niet bij de kern van het probleem. Daarnaast komen bij de behandelingen soms gevoelige onderwerpen aan bod die een gevoelige of emotionele uitwerking kunnen hebben waardoor het vaak juist na de eerste behandeling slechter gaat. Na de volgende behandelingen merk je pas vooruitgang. In een traject kan ik jullie goed begeleiden en ondersteunen waar nodig.

Vraag: Ik weet niet zeker of mijn probleem wel bij jou vakgebied hoort?

Antwoord: Als je twijfelt of jouw probleem bij mij thuis hoort kun je het inschrijfformulier voor de gratis behandeling invullen. Ik neem dan contact met jullie op voor een afspraak en dan kijken we samen naar het probleem. Mocht blijken dat het probleem niet bij mij thuis hoort maar bij iemand anders dan kan ik jullie daar in advies geven.

Gratis kennismakingsgesprek

Voordat we een traject starten, vind ik het fijn om jouw/jullie eerst te ontmoeten en kennis te maken. Zo kunnen we kijken of er een wederzijdse klik is om samen aan de slag te gaan. In dit (gratis) kennismakingsgesprek van een half uur bespreken we waar jij als ouder tegen aan loopt met de ontwikkeling of het gedrag van je kind. We bespreken de mogelijkheden en er is natuurlijk ruimte om vragen te stellen.

Gratis

Behandeltraject: Weer lekker in jullie vel in 84 dagen?

Na het intake gesprek plannen we 3 keer, elke vier weken, een afspraak van een gemiddeld een uur. Tussentijds zullen er evaluatiemomenten via telefoon of email plaats vinden zodat ik jullie kan ondersteunen waar nodig. Hebben jullie tussendoor nog vragen kunnen jullie contact met mij opnemen voor tips en advies.

1x € 210,00
of 3x € 80,00

Traject verlenging 28 dagen

Het kan voorkomen dat na of tijdens een traject blijkt dat er nog vervolg behandelingen nodig zijn. Of dat jullie het fijn vinden om zo af en toe nog een keer te komen voor “onderhoud”. 

1x € 50,00

Verhindering:

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een afspraak moet annuleren. Wanneer je dit 24 uur voor onze afspraak doorgeeft, bereken ik geen kosten door. 

Betaling:

Betaling voorafgaande aan traject, contant of per pin.