Over mij, Marsha Pittens

Wil je net naar bed gaan, wordt je kind wakker. Midden in de nacht, wil je kind ineens bij jou slapen. Laat je ze nog plassen voor je zelf naar bed gaat, in de ochtend nog het bed nat. Breng je ze naar school, vloeien er tranen bij het afscheid.  Je kind vindt zichzelf niet goed genoeg. Je kind legt de lat heel hoog. Je voelt je machteloos, gefrustreerd. Waarom heeft mijn kind zo vaak plasongelukjes, waarom  wil het niet in haar eigen bed slapen, waarom kan ik nooit eens zonder tranen mijn kind ergens achter laten?

Ik was er zo klaar mee! Het voelde zo oneerlijk en ik wist zeker dat mijn kind het niet met opzet deed. Ik zag haar worsteling, haar paniek, haar verdriet als ze weer naast mijn bed stond, omdat ze niet kon slapen, of haar bed nat was. Haar frustratie, omdat het volgens haar niet goed genoeg was wat ze gedaan had. En dat ze volgens haar toch niks kan.

En NEE, ik hoef geen perfect kind. Ik wil een kind dat lekker slaapt, trots is op zichzelf, vertrouwen heeft in zichzelf en houdt van zichzelf!

En dat is gelukt!

Ik ben op zoek gegaan naar hulp, en die heb ik gevonden; een therapeut/coach die kijkt naar het geheel. Wat is de oorzaak van haar gedrag en waar is het begonnen? Zo heb ik inzicht gekregen waaruit haar gedrag is ontstaan. Door haar bewust te maken waarom ze het gedrag vertoont, kan ze het plaatsen en verwerken, waarna het verdwijnt.

Het is heerlijk om te zien hoe ze vol frisse moed naar school gaat, enthousiast vertelt wat ze allemaal gedaan heeft op school, hoe trots ze haar werkjes laat zien. Hoe ze geniet van het spelen met haar vrienden en dan ’s avonds moe maar voldaan lekker in haar eigen bedje kruipt en, na een verhaaltje en een kus, de hele nacht doorslaapt.

Ik was zo onder de indruk van deze methode dat ik nu het liefst iedereen wil helpen met de deze vorm van therapie.

Ik vind het geweldig dat ik kinderen kan begeleiden. Hun het vertrouwen terug kan geven, laten inzien dat ze niet anders zijn, maar dat er een oorzaak zit achter hun klacht. Het geeft hun een opgelucht gevoel, waardoor ze  weer vrolijk en blij de deur uit gaan.

Dat is waarom ik met liefde en passie dit werk doe. Kinderen blij en gelukkig maken, ieder op hun eigen manier!

Als je me goed zou kennen zou je weten dat:

  • Ik gek ben op chocolade
  • Ik geniet van de zomer
  • Ik eigenwijs ben
  • Ik het liefst alles en iedereen wil helpen
  • Ik niet tegen onrecht kan
  • Tapas mijn favoriete eten is
  • Ik een hekel heb aan rommel
  • Mij erger aan ‘Ja maar…’

Durven jullie een kennismaking aan?

Is bovenstaande herkenbaar en wil jij ook een kind dat lekker in haar vel zit twijfel niet en vul het contactformulier in.   

Ik ben aangesloten bij