NEI betekent letterlijk: Neuro Emotionele Integratie.

Deze methode zorgt ervoor dat je gevoel en je gedrag in balans komen. Het is een combinatie van toegepaste psychologie, acupunctuur en kinesiologie. NEI is een methode die zeer effectief werkt, waarbij je al binnen één behandeling indrukwekkende resultaten en veranderingen kunt ervaren. Dit komt omdat NEI de oorzaak aanpakt en niet alleen de klachten bestrijdt.

Met NEI wordt er gewerkt met een biotensor, een uiterst gevoelig meet- en testinstrument, waarmee contact gemaakt wordt met het onderbewuste. Zolang je bewuste en onbewuste het niet eens zijn met elkaar kost dit energie. Iedereen heeft onbewuste emotionele blokkades, waardoor je onbewust een situatie creëert of in stand houdt die je juist wilt vermijden. Bijna altijd hangt een lichamelijke klacht samen met niet-verwerkte emoties.
In je onderbewust zijn ligt alles opgeslagen wat je hebt meegemaakt. Veel van deze gebeurtenissen worden niet altijd even goed verwerkt. Hierdoor kunnen blokkades ontstaan die je belemmeren in je dagelijks leven. Dit kan zich uiten in emotionele, mentale of fysieke klachten.

Met NEI- therapie sporen we deze blokkade(s) op en maken we je bewust van de kern van het probleem, waarna je het los kan laten en het geen belemmering meer vormt. Hierna zal je vrij zijn van blokkades en kan je energie weer stromen en zal de klacht verminderen of zelfs verdwijnen.
NEI-therapie is geschikt voor volwassenen en kinderen van alle leeftijden en is zeer goed te combineren met andere behandelingen van artsen en/of hulpverleners.
Een behandeling kan een lichamelijke of emotionele uitwerking hebben bijv. hoofdpijn, emotionele uitingen of een neerslachtig gevoel. Dit kan enkele dagen duren. De negatieve emoties die in je onderbewuste waren opgeslagen worden als een soort afvalstoffen losgelaten en afgevoerd. Daarom is het goed om na de behandeling veel water te drinken.
Vaak is er direct verbetering merkbaar , het kan echter ook enkele weken duren voordat veranderingen op gang komen.